81,78 zł
Czy wiesz, jak: – oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać? – odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać? – z kilku małych rzeczy zbudować wielkie szczęście? – jeść, by poczuć się lepiej i zdrowiej? – wyczarować w swojej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu? W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można łatwo zwariować. Ta książka pomoże Ci zdjąć z siebie ciężar oczekiwań i okiełznać temat dobrego samopoczucia oraz zdrowego żywienia. Optymizm w głowie i na talerzu to pozycja wyjątkowa – łączy w sobie nie tylko konkretne wskazówki, jak jeść zdrowiej, ale także uczy szacunku do swojego samopoczucia oraz ciała, pokazuje, jak o siebie zadbać, jak traktować samego siebie bardziej po przyjacielsku. Daje konkretne narzędzia, by poprawić swoje zdrowie psychiczne, przełamuje tabu dotyczące farmakoterapii oraz w przystępny sposób pokazuje, jak można pracować nad własnym rozwojem i samoakceptacją. We wnętrzu znajdziesz także kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i pełnowartościowe posiłki wraz z omówieniem, co cennego dostarczysz swojemu organizmowi, spożywając je. "Uważamy, że parę małych zmian w myśleniu oraz zdrowe odżywianie bazujące na przyjaznych naszemu organizmowi składnikach może zmienić Twoje życie o 180 stopni, nie wymagając jednocześnie wielu godzin wolnego czasu, którego przecież nie mamy dużo. Nasza książka będzie dla Ciebie inspiracją do zdrowszego i szczęśliwszego życia, do małych zmian, które pozytywnie wpłyną na Ciebie i Twoje zdrowie. Fizyczne oraz psychiczne". ~Autorki
Tytuł Optymizm w głowie i na talerzu
Autorzy Karolina Koczur, Ewa Krajewska-Kapuśniak
Wydawnictwo Sorus
EAN 9788367139205
ISBN 9788367139205
Kategoria Literatura, Poradniki
Liczba stron 300
Format 20×14 mm
Rok wydania 2023
Oprawa broszurowa